2011. december 17., szombat

Krumplis ételek


Lapcsánka
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 50 dkg liszt, só, olaj.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót is. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd kanál segítségével beleteszünk egy adag tésztát. Az olajban lángos formára lapítjuk és megsütjük. Ha kész, lecsepegtetjük róla az olajat és tálalhatjuk.


Tócsni
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 50 dkg liszt, 4 tojás, só, bors, olaj.
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A lereszelt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet és a 4 tojást, majd jól összekeverjük. Ezután ízlés szerint adunk hozzá borsot és sót, és ismét jól elkeverjük. A burgonyamasszát kanállal egy serpenyőbe olajba tesszük és szétsimítjuk. Az aranybarnára sütött tócsnit tálalhatjuk fokhagymával vagy tejföllel megkenve.

Lapcsánka variációk
Hozzávalók:
    * 40 dkg burgonya
    * 20 dkg liszt
    * 1 dl tej
    * 1 gerezd fokhagyma
    * olaj
    * só
    * bors
A krumplit hámozd meg, és reszeld le a krumplireszelőn. A lisztet a tejjel és az áttört vagy szintén lereszelt fokhagymával keverd simára, majd add a krumplihoz. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Kanállal kiadagolva, forró olajban süsd meg.
Petrezselymes tócsni
Hozzávalók:
    * 60 dkg krumpli
    * 3 tojás
    * 2 gerezd fokhagyma
    * 2 evőkanál liszt
    * 2 evőkanál majoránna
    * 1 csokor petrezselyemzöld
    * 1 fej vöröshagyma
    * só, bors
    * olaj
A krumplit hámozd meg, és káposztareszelőn reszeld le. A vöröshagymát vágd hosszú csíkokra, és az áttört fokhagymával, valamint a tojásokkal add a krumplihoz. A petrezselyemzöldet aprítsd fel, és a liszttel, valamint a majoránnával és a sóval, borssal keverd össze. Forró olajban süsd ki - egy evőkanállal adagolva -, és már eheted is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése