Lapcsánka
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 50 dkg liszt, só, olaj.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót is. Serpenyőben olajat forrósítunk, majd kanál segítségével beleteszünk egy adag tésztát. Az olajban lángos formára lapítjuk és megsütjük. Ha kész, lecsepegtetjük róla az olajat és tálalhatjuk.
Tócsni
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 50 dkg liszt, 4 tojás, só, bors, olaj.
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. A lereszelt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet és a 4 tojást, majd jól összekeverjük. Ezután ízlés szerint adunk hozzá borsot és sót, és ismét jól elkeverjük. A burgonyamasszát kanállal egy serpenyőbe olajba tesszük és szétsimítjuk. Az aranybarnára sütött tócsnit tálalhatjuk fokhagymával vagy tejföllel megkenve.
Lapcsánka variációk
Hozzávalók:
* 40 dkg burgonya
* 20 dkg liszt
* 1 dl tej
* 1 gerezd fokhagyma
* olaj
* só
* bors
* 20 dkg liszt
* 1 dl tej
* 1 gerezd fokhagyma
* olaj
* só
* bors
A krumplit hámozd meg, és reszeld le a krumplireszelőn. A lisztet a tejjel és az áttört vagy szintén lereszelt fokhagymával keverd simára, majd add a krumplihoz. Ízlésed szerint sózd, borsozd. Kanállal kiadagolva, forró olajban süsd meg.
Petrezselymes tócsni
Hozzávalók:
* 60 dkg krumpli
* 3 tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál liszt
* 2 evőkanál majoránna
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 1 fej vöröshagyma
* só, bors
* olaj
* 3 tojás
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál liszt
* 2 evőkanál majoránna
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 1 fej vöröshagyma
* só, bors
* olaj
A krumplit hámozd meg, és káposztareszelőn reszeld le. A vöröshagymát vágd hosszú csíkokra, és az áttört fokhagymával, valamint a tojásokkal add a krumplihoz. A petrezselyemzöldet aprítsd fel, és a liszttel, valamint a majoránnával és a sóval, borssal keverd össze. Forró olajban süsd ki - egy evőkanállal adagolva -, és már eheted is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése