2011. december 21., szerda

Szilveszteri finomságok


Malac arcok
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30dkg teavaj(használhatunk margarint is)
- 15dkg porcukor
- 2 db tojás sárgája
- reszelt citromhéj(1 egész citrom)
- vaníliás cukor
- csipet só

Készítése:
Gyúródeszkán vagy tálban a lisztet a többi poranyaggal elkeverjük, s hideg zsiradékkal, tojásságájával összemorzsoljuk, majd rövid gyúrással, hogy a zsiradék ne melegedjen fel, gyorsan átgyúrjuk. A kész tésztát lisztezett papírra tesszük, fóliával vagy nyirkos konyharuhával letakarjuk, s hűtjük, min.1-2 órát. Hűtőben akár 1-2 napig is eltarthatjuk. A sütőt 10 percig teljes lánggal, nagy hőfokkal melegítsük fel, majd ha a tésztát betettük, a sütést közepes hőfokon végezzük.(180 fok )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése