2011. december 12., hétfő

Sós sütemények


 Sós rudacska

Hozzávalók:

28 dkg liszt
18 dkg vaj
2 ek tejföl
2 tojás sárgája
1,5 tk só
Kenéshez:
 1 egész tojás
Szóráshoz:
 5 dkg reszelt sajt
ízlés szerint köménymag, szezámmag.

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojássárgákat és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert egész tojással és rászórjuk a
reszelt sajtot.
Derelyevágóval kb. 1 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése